2009. március 30., hétfő

Csirkemáj kabátban

1 megjegyzés
Gyors ebédnek készülhet.

Csirkemáj kabátban



Hozzávalók:
300 g csirkemáj (szív nélkül)
pár szelet sonka vagy bacon
200 g gyors vajastészta, sósan, hajtogatás nélkül, réteslisztből


Elkészítés:

A májakat megtörlöm papírtörlővel.
A vajastésztát kinyújtom 3 mm vastagra. A sonkából vagy baconból teszek egy sort a közepére, erre sorakoztatom szorosan a csirkemájakat. Megsózom. A tésztát ráhajtogatom oldalt és a végeit is. Megfordítom, hogy a hajtások alulra kerüljenek, folpack fóliára helyezem. Ezután a fóliát rátekerem, szépen megformázom, és félórára a hűtőbe teszem. Ha letelt, kiveszem, és éles késsel megcsíkozom, de a tésztát nem vágom át egészen. 200 fokos sütőben pirulásig sütöm, ez kb. 20-30 perc.
Salátával, esetleg krumplival tálalom.
Egy finom változata: a májat fokhagymás tejben pácolom 2 órát mielőtt elkészítem.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Csirkemáj kabátban"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. március 31. 7:49

Nagyon jól néz ki!! :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com