2009. március 25., szerda

Csalfa csipetke

0 megjegyzés

Azért csalfa, mert csak tojásfehérjéből készül. A hűtőben mindig vár egy-két fehérje felhasználásra. Ha nem sok a leves (csak háromnak főzök), akkor az egész tojásból készített csipetke sok. Ilyenkor csalok úgy, hogy egy fehérjéből készítem csak, így kevesebb is lesz a csipetke, meg egy gondtól meg is szabadulok.

Hozzávalók:
1 tojásfehérje
40 g rétesliszt
pár csepp olaj
csipet só

Elkészítés:
Csak akkor fogok hozzá, amikor már szükségem van rá. Ne álljon!
A lisztet kimérem egy tálkába, beleszórom a csipet sót, beleöntöm a fehérjét, az olajat, és villával elkeverem. Nem szabad kidolgozni, gyúrogatni, épp csak elkeverni. Kiveszem a tálból, tenyeremmel, ujjaimmal meglapítom és belecsipegetem a levesbe. Akkor kész, ha feljön a felszínre, egy perc forralás elég.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Csalfa csipetke"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com