2009. március 19., csütörtök

Cikória saláta

0 megjegyzés

A cikóriát vagy kedveli az ember vagy nem. Azoknak ajánlom, akik szeretik a grape fruit, vagy a tonik ízét. Ez a zöldség ugyanis kicsit kesernyés ízű. Én szeretem. Nem eszem menzán, ezért munkanapokon általában akkor ebédelek, ha hazaérek, és az ebédem általában zöldségféle egy szelet hússal. Gyakran eszem salátát is.

Cikória saláta



Hozzávalók:
1 fej cikória
2 közepes főtt burgonya
2 kemény főtt tojás
Csipetnyi só
őrölt bors
oregano (1/4 teáskanál szárított)
1/2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál citromlé
olivaolaj

Elkészítés:
A cikóriát felkarikázom, torzsáját kiveszem, tálba szórom. Hozzáadom a kockára vágott főtt krumplit, borssal, oreganoval megszórom, ráreszelem a fokhagymát. Összekeverem óvatosan. Egy tálkába 3 evőkanál olivaolajat öntök, beleteszem a citromlevet, sót. Az öntetet közvetlenül fogyasztás előtt öntöm a salátára, hogy ropogós maradjon, ekkor adom hozzá a hosszában hat felé szeletelt főtt tojást is.
Aki jobban szereti, hogy a zöld íz domináljon, vagy a cikória kisebb fej, az 2 helyett 1 főtt krumplival és 1 tojással készítse.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Cikória saláta"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com