2009. március 6., péntek

Borsófőzelék kisfiam kedvére

21 megjegyzés

Ez egy egyszerű recept, kisfiam egyik kedvenc étele, gyakran készítem. Szerencsére már gyógyul, nem lázas, de azért igyekszem kedvére főzni. Fasírtot ettünk hozzá.
A főzelék lényege, hogy nem tartalmaz pirospaprikát, nagyon kevés a rántás rajta, kevés és híg a leve, alig édes, a zöldborsó íze dominál.

Borsófőzelék 2 adag



Hozzávalók:
25 dkg zsenge zöldborsó
1/4 kávéskanál só
8 g cukor (ez fél evőkanál szűken mérve)
2 evőkanál olaj
fél evőkanál finomliszt
1 dl házitej vagy tejszín (normál tej is lehet)

Elkészítés:
A borsót felteszem főzni épp csak annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózom. Forrástól számított 15 perc múlva elkészítem a rántást. Az olajon megfuttatom a lisztet és felengedés nélkül azonnal a borsóhoz öntöm állandó keverés mellett. Ekkorra már a víz jó része elpárolgott (vigyázni, nehogy odaégjen, ha szükséges, pótoljuk a vizet). Hozzáadom a tejet és a cukrot, 1-2 perc alatt összeforralom.

Megjegyzések

21 megjegyzés ehhez: "Borsófőzelék kisfiam kedvére"

Tímea írta... [Válasz erre...]
2010. december 16. 21:29

Szervusz!

Egyszer csak meguntam, hogy Anyám főzelékének nincs íze, és továbbá azt is, hogy olyan száraz a borsója. 10 percnyi szörfözés után Rád és erre a MENNYEI receptre leletem.

Édesanyám hevesen tiltakozott a cukor ellen, de egy csészényi kóstoló után mikor tartottam a szobámba (Tudván, hogy ennél nincs is jobb borsófőzelék), hirtelen felszólított : - Ezentúl te főzöd a borsófőzeléket!
^^ Ezen felszólítását mosollyal nyugtáztam.

Azért írtam ezt meg neked, hogy tudd, hogy mindig is ezt a receptet kerestem. Csak annyit változtattam rajta, hogy házi vajat használok olaj helyett, ma pedig kipróbálom a tejszínt a főzéshez, s mivel mindenképp be fog sűrűsödni, így hígításhoz házi tejet fogok használni.

És ezúton szeretném megköszönni magam és kedves családom nevében, hogy ezt a tökéletes receptet megosztottad velünk.

IMÁDJUK!

Üdv

Timi

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. december 16. 21:51

@Tímea
Tímea köszönöm, nagy örömöt jelent nekem, ha valakinek ízlik.
A vaj nagyon jó ötlet, mostanában szinte egyáltalán nem használok étolajat, mert már nem sajtolással gyártják.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. április 6. 12:07

Köszönöm, pont ezt kerestem. Mindenhol túlvariálják én meg nem tudom megfőzni. Ráadásul így a legfinomabb.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 6. 23:46

@Névtelen
Fogyasszátok egészséggel.

1farkasbianka írta... [Válasz erre...]
2011. május 31. 12:48

Ez így remélem finom lesz...éppen most látok hozzá...de az elmondottak alapján biztos az lesz:D

Gerda :) írta... [Válasz erre...]
2011. június 23. 15:09

Kezdő főzőcskéző vagyok és ez volt életem első borsófőzeléke. Nagyon jól sikerült :) Köszönöm a receptet. :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. június 23. 15:22

@Gerda :)
Nagyszerű!

Magdi írta... [Válasz erre...]
2011. július 5. 18:38

Nagyon szépen köszönöm a receptet :) Szeretjük így!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. július 5. 18:40

@Magdi
Nagyon örülök neki!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 2. 11:48

Én most csináltam meg és az egész családomnak nagyon ízlik! Köszönöm szépen ezt a remek receptek. B.B.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 6. 10:21

Most fogok hozzá az elkészítéséhez remélem sikerülni fog és finom lesz.üdv Jucus.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 22. 11:21

Nagyon kezdő vagyok, életem első borsófőzelékét fogom most megcsinálni. Köszönöm szépen a receptet, ha kész vagyok leírom a végeredményt. Addig is szép napot mindenkinek :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 22. 13:05

@Névtelen
Kíváncsian várom.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. november 13. 14:37

Én a cukor helyett ajánlom a Splenda édesítőt, hogy ne legyen a gyerekünk cukorbeteg!
A splenda amerikában nagyon elterjedt, természetes édesítőszer kukoricából. Szóval nincs semmilyen rákkeltő hatású kockázat.
Üdv Niki

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. november 22. 18:25

Nagyon finom lett:)) A Kisfiamnak is nagyon bejött:)))Köszi a receptet:))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. november 22. 23:20

@Névtelen
Hát az nagyon jó, ha a gyerekednek ízlik! Nem egyszerű mutatvány eltalálni, mit esznek meg, ez tapasztalat!:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. december 1. 16:23

@Névtelen
Ne már hogy ennyire tudatlanok vagyok, holott olyan okosnak gondoljuk magunk. Nem bírok elmenni a cukor beteg lesz a gyerekünk szöveg mellett szó nélkül. Nem ettől függ egyáltalán.Eheted Te mázsaszámra a tésztát,édességet,szénhidrátot,ha nincs benned hajlam,nem leszel cukros,de ha meg van benned a hajlam,akkor az leszel,bármennyire vigyázol is.Persze,az elhízásra nagyon figyelni kell ,mert nagy mértékben szerepe van a cukorbetegség kialakulásában.De ha nem hízol el,"csupán"csak sok édességet eszel,nem leszel cukorbeteg. A másik , szerinted az édesítő mi? Azt meg azért fogyaszthatják cukorbetegek is mivel karlóritartalmuk nulla....


Bocsánat, LÉNYEG NAGYON JÓ A RECEPT, KÖSZÖNJÜK

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. december 22. 20:42

Életem első borsó főzeléke, és isteni finom lett! Már a fokhagyma krém levesedet is kipróbáltam el is fogyott egyből. A blogodnak hála egészen kedvet kaptam a főzéshez.:)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. december 22. 22:31

@Névtelen
Nagyon örülök neki!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. február 6. 21:44

Kipróbalom holnap én is , bár én keményitővel vagy krumplival sűritek, nem szeretem valahogy a lisztes ràntast. Amúgy reklámozzák manapság a nyirfacukrot, ami elég drága, de jobb edesítőszer mint a cukor....bár nem hiszem, hogy ég felkanal cukortól bajunk lesz :)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. március 7. 14:04

@Wise Lady a vagy valóban jobb és egészségesebb és szinte mindent azzal sütök főzök, a hústól kezdve a rántásig :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com